De heilige Jakobus de Mindere (bozzetto voor het gelijknamige beeld in de Sint-Jacobskerk in Luik)

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean Delcour (beeldhouwer)

Datering

ca. 1691

Periode

17de eeuw
De Luikse kunstenaar Jean Delcour was in de Zuidelijke Nederlanden actief. Na zijn terugkeer uit Rome – tijdens de jaren 1660 hét centrum in Europa van de barokke beeldhouwkunst – werd hij de belangrijkste en meest veelzijdige beeldhouwer van het Prinsbisdom Luik. Maar zijn reputatie reikte verder. Ook in Vlaanderen zijn werken van hem in situ aanwezig. Zijn absolute meesterwerk…
Lees meer
De Luikse kunstenaar Jean Delcour was in de Zuidelijke Nederlanden actief. Na zijn terugkeer uit Rome – tijdens de jaren 1660 hét centrum in Europa van de barokke beeldhouwkunst – werd hij de belangrijkste en meest veelzijdige beeldhouwer van het Prinsbisdom Luik. Maar zijn reputatie reikte verder. Ook in Vlaanderen zijn werken van hem in situ aanwezig. Zijn absolute meesterwerk bevindt zich in de kooromgang van de Gentse Sint-Baafskathedraal: het monumentale, witmarmeren praalgraf van bisschop Eugène Albert d’Allamont (1627-1673) dat getuigt van expressiviteit en barokke bewogenheid. Die expressiviteit van bewegingen en pathos is terug te vinden in deze bijzondere bozzetto. Het is een in terracotta gemaakte voorstudie voor het beeld van Jakobus de Mindere (1691) dat deel uitmaakt van de imposante serie heiligenbeelden in hout in de Sint-Jacobskerk in Luik.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.