Chimaera

Public Domain

Kunstenaar / maker

James Ensor (etser)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
Chimaera is een figuur uit de Griekse mythologie, die geboren werd uit de monsterlijke verbintenis tussen Typhon en Echidna. Het fabeldier wordt doorgaans voorgesteld met het hoofd van een leeuw, het lichaam van een geit en de staart van een slang. Waarschijnlijk baseerde Ensor zich op een dekselknop van een Oosterse siervaas, bewaard in het atelier of het huis van…
Lees meer
Chimaera is een figuur uit de Griekse mythologie, die geboren werd uit de monsterlijke verbintenis tussen Typhon en Echidna. Het fabeldier wordt doorgaans voorgesteld met het hoofd van een leeuw, het lichaam van een geit en de staart van een slang. Waarschijnlijk baseerde Ensor zich op een dekselknop van een Oosterse siervaas, bewaard in het atelier of het huis van de schilder; van zijn Oostendse jeugdvriend Willy Finch is een realistische tekening van hetzelfde siervoorwerp bekend (Doornik, Musée des Beaux-Arts). In Ensors prent is het hoofd van de man rechts naast het beeld mogelijk dat van Ernest Rousseau.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.