Portret van Alfred Leroy, de vader van de kunstenaar

Public Domain

Kunstenaar / maker

Paul Alexandre Alfred Leroy (schilder)

Datering

1886

Periode

19de eeuw
De Franse kunstenaar Paul Leroy (1860-1942) werd gevormd aan de Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Hij was een leerling van Alexandre Cabanel. Hij nam deel aan verschillende salons.en behaalde er verschillende prijzen. In 1884 werd hij laureaat. Hij behaalde ook de prix de Rome. In 1893 was hij stichtend lid van de Société des Peintres orientalistes. Hij kreeg bekendheid als…
Lees meer
De Franse kunstenaar Paul Leroy (1860-1942) werd gevormd aan de Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Hij was een leerling van Alexandre Cabanel. Hij nam deel aan verschillende salons.en behaalde er verschillende prijzen. In 1884 werd hij laureaat. Hij behaalde ook de prix de Rome. In 1893 was hij stichtend lid van de Société des Peintres orientalistes. Hij kreeg bekendheid als portret- en landschapsschilder, oriëntalist en illustrator.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.