De besnijdenis van Christus

Public Domain

Kunstenaar / maker

Anonieme meester (schilder)

Datering

ca. 1500 - ca. 1525

Periode

16de eeuw
De twee paneeltjes met De besnijdenis van Jezus en Jezus in Getsemane zijn naïef en volks van stijl. Ze behoorden tot een groter schilderij met in het midden een calvarieberg en aan weerszijden telkens drie taferelen uit het lijdensverhaal van Christus. In 1952 heeft men het geheel in zeven panelen gezaagd en die afzonderlijk verkocht. Op het linker paneel is…
Lees meer
De twee paneeltjes met De besnijdenis van Jezus en Jezus in Getsemane zijn naïef en volks van stijl. Ze behoorden tot een groter schilderij met in het midden een calvarieberg en aan weerszijden telkens drie taferelen uit het lijdensverhaal van Christus. In 1952 heeft men het geheel in zeven panelen gezaagd en die afzonderlijk verkocht. Op het linker paneel is de besnijdenis van Jezus voorgesteld in de tempel in aanwezigheid van zijn moeder Maria en enkele gasten. Op het rechter paneel zien we Jezus in Getsemane. Hij voorziet het lijden dat hem wacht en smeekt God in doodsangst: ‘Laat deze kelk aan mij voorbijgaan’. Naast Jezus liggen de apostelen Jacobus, Johannes en Petrus rustig te slapen in plaats van met Hem te waken en te bidden.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.