Landschap in Zweden

Public Domain

Kunstenaar / maker

Félicien Rops (schilder)

Datering

1871

Periode

19de eeuw
Félicien Rops is het meest gekend als graficus van erotische werken. Hoewel hij aanvankelijk een schilderscarrière ambieert, wordt het schilderen eerder een ontspannende activiteit tijdens zijn vakanties aan zee, in de Ardennen en in het buitenland. Vandaar ook de kleine formaten van deze landschapschilderingen. Landschap in Zweden is vervaardigd in 1871 wanneer Rops een reis onderneemt naar Scandinavië. Deze schilderijtjes…
Lees meer
Félicien Rops is het meest gekend als graficus van erotische werken. Hoewel hij aanvankelijk een schilderscarrière ambieert, wordt het schilderen eerder een ontspannende activiteit tijdens zijn vakanties aan zee, in de Ardennen en in het buitenland. Vandaar ook de kleine formaten van deze landschapschilderingen. Landschap in Zweden is vervaardigd in 1871 wanneer Rops een reis onderneemt naar Scandinavië. Deze schilderijtjes worden gekenmerkt door een losse, vrije factuur en een fris karakter. Het ging Rops in de eerste plaats om de weergave van een indruk waardoor de schriftuur en de kleuren wisselen naargelang de weersomstandigheden, het soort landschap en het zonlicht. Een gelijkaardige, nieuwe opvatting vinden we terug bij de realistische schilders van de Société Libre des Beaux-Arts, een kunstenaarsgroep waarvan ook Rops deel uitmaakte. In de werken van deze kunstenaars primeert de directe, spontane waarneming.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.