Leunende vrouw

Public Domain

Kunstenaar / maker

Jean Brusselmans (tekenaar)

Datering

1920

Periode

20ste eeuw
Jean Brusselmans schilderde aanvankelijk fauvistisch in levendige kleuren en losse toetsen. Na de Eerste Wereldoorlog ging hij meer gesloten en eenvoudige vormen gebruiken. Leunende vrouw is een vroeg voorbeeld van die ontwikkeling. Door het werk op te bouwen in grote kleurvlakken herleidde Brusselmans het onderwerp tot zijn duidelijke basisvormen. Opmerkelijk zijn de schetsmatige techniek en de transparante verflagen. Het warme…
Lees meer
Jean Brusselmans schilderde aanvankelijk fauvistisch in levendige kleuren en losse toetsen. Na de Eerste Wereldoorlog ging hij meer gesloten en eenvoudige vormen gebruiken. Leunende vrouw is een vroeg voorbeeld van die ontwikkeling. Door het werk op te bouwen in grote kleurvlakken herleidde Brusselmans het onderwerp tot zijn duidelijke basisvormen. Opmerkelijk zijn de schetsmatige techniek en de transparante verflagen. Het warme koloriet brengt eenheid tussen het licht, de ruimte en de figuur, wat aan het werk een intimistische sfeer en een poëtisch karakter verleent. Zijn vrouw, Marie Frisch, stond vermoedelijk model voor het schilderij.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.