Interieur van de Sint-Pieterskerk in Rome

Public Domain

Kunstenaar / maker

Wilhelm Schubert van Ehrenberg (schilder)

Datering

1671

Periode

17de eeuw
In zijn werk bracht de Antwerpse schilder Van Ehrenberg zowel gefantaseerde renaissance-paleizen als bestaande kerken in beeld. Opvallend is zijn voorkeur voor theatrale ensceneringen, dramatische lichteffecten en een sterke ruimtewerking. In dit Interieur van de Sint-Pieterskerk in Rome, toen de hoofdkerk van het rooms-katholicisme, creëerde hij via de architecturale grandeur een religieuze pathetiek die bij de protagonisten van de contrareformatie…
Lees meer
In zijn werk bracht de Antwerpse schilder Van Ehrenberg zowel gefantaseerde renaissance-paleizen als bestaande kerken in beeld. Opvallend is zijn voorkeur voor theatrale ensceneringen, dramatische lichteffecten en een sterke ruimtewerking. In dit Interieur van de Sint-Pieterskerk in Rome, toen de hoofdkerk van het rooms-katholicisme, creëerde hij via de architecturale grandeur een religieuze pathetiek die bij de protagonisten van de contrareformatie bijval moet gekend hebben. Als dag en nacht verschilt zijn aanpak met deze van Emanuel de Witte en Hendrik van Vliet, en hun sobere interieurperspectieven van protestantse kerken.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Wilhelm Schubert van Ehrenberg VIAF RKD Wikidata
Type olieverfschilderijen AAT
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT, doek AAT
Afmetingen 151.5 x 131 cm
Locatie Te zien op zaal
Objectnummer 1923-C
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.