Portretplaquette van Richard Wagner

Public Domain

Kunstenaar(s) / maker(s)

Ovide Yencesse (medailleur)
,
Monnaie de Paris (atelier)

Datering

1904
Richard Wagner (1813-1883) bouwde in Bayreuth een eigen theater in 1871, met de weinige middelen die hij had. Met financiële hulp van koning Ludwig kon er hij in augustus 1876 de eerste opvoering geven. Sindsdien wordt er ieder jaar een zomerfestival gegeven in "Richard Wagner's Festival Theatre" waar zijn eigen werken en die van zijn opvolgers uitgevoerd worden. De uitbating…
Lees meer
Richard Wagner (1813-1883) bouwde in Bayreuth een eigen theater in 1871, met de weinige middelen die hij had. Met financiële hulp van koning Ludwig kon er hij in augustus 1876 de eerste opvoering geven. Sindsdien wordt er ieder jaar een zomerfestival gegeven in "Richard Wagner's Festival Theatre" waar zijn eigen werken en die van zijn opvolgers uitgevoerd worden. De uitbating werd lang door de familie Wagner verzorgd. Op de keerzijde van deze portretplaquette van Wagner wordt het theater van Bayreuth afgebeeld.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.