Portret van Marie De Coster, de vrouw van de kunstenaar

Public Domain

Kunstenaar / maker

Gustave Vanaise (schilder)

Datering

1888

Periode

19de eeuw
De Gentse schilder Gustave Vanaise debuteerde als historieschilder, maar ontwikkelde parallel een carrière als portretschilder van de burgerij in Gent en Brussel. In dit portret komen verschillende aspecten van Vanaises portretstijl aan bod. De geportretteerde is indringend getypeerd, staand in halfprofiel in een rijk gestoffeerd, burgerlijk interieur. De vrije toets in de kledij van de vrouw, in de hond en…
Lees meer
De Gentse schilder Gustave Vanaise debuteerde als historieschilder, maar ontwikkelde parallel een carrière als portretschilder van de burgerij in Gent en Brussel. In dit portret komen verschillende aspecten van Vanaises portretstijl aan bod. De geportretteerde is indringend getypeerd, staand in halfprofiel in een rijk gestoffeerd, burgerlijk interieur. De vrije toets in de kledij van de vrouw, in de hond en de achtergrond contrasteert met de realistische weergave van haar gezicht. De vrouw is Marie De Coster, de echtgenote van de kunstenaar, die tot haar dood in 1891 herhaaldelijk in zijn werk opduikt.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.