Leielandschap of De weg naar het Patijntje in Gent

Public Domain

Kunstenaar / maker

César De Cock (schilder)

Datering

1863

Periode

19de eeuw
Vanaf de jaren 1850 verbleef César De Cock geregeld in Frankrijk. Daar ontdekte hij de plein air schilderkunst van de School van Barbizon, die hem diepgaand beïnvloedde. De Cock stond trouwens op vriendschappelijke voet met enkele van deze schilders. Zijn oeuvre bestaat overwegend uit poëtische lentelandschappen, geschilderd in een ingehouden koloriet. Het Leielandschap of De weg naar het Patijntje in…
Lees meer
Vanaf de jaren 1850 verbleef César De Cock geregeld in Frankrijk. Daar ontdekte hij de plein air schilderkunst van de School van Barbizon, die hem diepgaand beïnvloedde. De Cock stond trouwens op vriendschappelijke voet met enkele van deze schilders. Zijn oeuvre bestaat overwegend uit poëtische lentelandschappen, geschilderd in een ingehouden koloriet. Het Leielandschap of De weg naar het Patijntje in Gent uit 1863 is daarvan een mooi voorbeeld. In die tijd was het Patijntje een druk bezochte, landelijke herberg aan de rand van de stad.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker César De Cock VIAF RKD
Type olieverfschilderijen
Categorie schilderingen AAT
Materialen
olieverf op doek
olieverf AAT , doek AAT
Afmetingen 99 x 139.5 cm
Locatie In depot
Objectnummer 1883-E
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.