Academische studie naar prent: buste van een jonge vrouw

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar(s) / maker(s)

Carle van Loo
,
Louis Marin Bonnet
,
Jean-Bernard Duvivier (tekenaar)

Datering

1776

Periode

18de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Jean-Bernard Duvivier in 1776 tijdens zijn studie aan de Academie Brugge. Duvivier, afkomstig uit Brugge, volgde toen les in de tweede klas naar prenten. Hij werd primus van deze klas op de tweejaarlijkse wedstrijd om prijs. Een jonge vrouw is afgebeeld tot op de schouders, van op de rug gezien…
Lees meer
Academische studie naar prent van een jonge vrouw, getekend door Jean-Bernard Duvivier in 1776 tijdens zijn studie aan de Academie Brugge. Duvivier, afkomstig uit Brugge, volgde toen les in de tweede klas naar prenten. Hij werd primus van deze klas op de tweejaarlijkse wedstrijd om prijs. Een jonge vrouw is afgebeeld tot op de schouders, van op de rug gezien. Haar gezicht is naar links gekeerd. Ze heeft lang, golvend haar dat deels is opgestoken. Duvivier maakte deze studie in rood krijt. Hij tekende naar een prent (gravure in crayonmanier) van Bonnet (graveur en uitgever), naar ontwerp van van Loo (tekenaar). Twee overeenkomstige prenten worden bewaard in het prentenkabinet van de KBR (S.II 14918; S.II 14920). Op de tekening zijn verschillende aantekeningen te zien, gerelateerd aan Duviviers wedstrijddeelname. Linksboven staat de academiestempel met daarbij een handtekening van leraar Jacques de Rijcke. Het nummer 13 in de rechterbovenhoek, is de tekenletter van Duvivier waarmee de wedstrijdjury zijn studie anoniem beoordeelde. Dat hij eerste werd, werd genoteerd met een 'j'. De aantekening in de linkeronderhoek vat deze informatie samen en bevat een datering. Deze studie wordt bewaard in een album met wedstrijdtekeningen naar prenten. Het nummer in de hoek rechtsonder verwijst naar de positie van deze studie in het album.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.