Portret van Henry Stuart, hertog van Gloucester

Auteursrechtelijke bescherming niet bepaald

Kunstenaar / maker

Jan Boeckhorst

Datering

1662

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
De prins is voorgesteld tot aan de knieën, in driekwartwending naar links. Hij is gekleed in volle wapenrusting en houdt een veldheerstaf in zijn rechterhand. De brede gesculpteerde houten lijst bevat het wapenschild van het Engelse vorstenhuis, tweemaal het blazoen van de Sint-Jorisgilde en verschillende motieven die verwijzen naar de kruisboogschuttersgilde. Henry Stuart was de derde zoon van de Engelse…
Lees meer
De prins is voorgesteld tot aan de knieën, in driekwartwending naar links. Hij is gekleed in volle wapenrusting en houdt een veldheerstaf in zijn rechterhand. De brede gesculpteerde houten lijst bevat het wapenschild van het Engelse vorstenhuis, tweemaal het blazoen van de Sint-Jorisgilde en verschillende motieven die verwijzen naar de kruisboogschuttersgilde. Henry Stuart was de derde zoon van de Engelse koning Charles I. Op 11 juni 1656 werden hij en zijn broer, koning Charles II, geïnstalleerd als leden van de schuttersgilde van Sint-Joris. Na zijn door in 1660 ontving de gilde in 1662 de gebruikelijke doodsschuld, waarmee onder meer dit portret werd betaald. Een tweede versie van dit portret bevindt zich in de Brugse Sint-Sebastiaansgilde. Mogelijk zijn beide werken een kopie naar een werk van Jan Boeckhorst.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.