Het Arentshuis in Brugge tijdens de herfst

Auteursrechtplichtig / © SABAM

Kunstenaar / maker

Louis Reckelbus

Datering

1911 - 1924

Periode

20ste eeuw

Collectie

Musea Brugge
Dit kleurrijk en bijzonder decoratief stadsgezicht is een typisch werk van de Brugse kunstenaar Louis Reckelbus die een groot deel van zijn oeuvre gewijd heeft aan de verheerlijking van zijn geboortestad. In een sfeervol spel van licht en schaduw geeft het waterverfschilderij een zicht op de met wingerd begroeide achtergevel van het Arentshuis, gezien van op de binnenkoer van het…
Lees meer
Dit kleurrijk en bijzonder decoratief stadsgezicht is een typisch werk van de Brugse kunstenaar Louis Reckelbus die een groot deel van zijn oeuvre gewijd heeft aan de verheerlijking van zijn geboortestad. In een sfeervol spel van licht en schaduw geeft het waterverfschilderij een zicht op de met wingerd begroeide achtergevel van het Arentshuis, gezien van op de binnenkoer van het Gruuthusemuseum. De kademuur van de rei toont in het midden een opening die bekroond wordt door twee stenen siervazen. Daarachter zien we enkele bomen van het Arentspark in warme herfstkleuren getooid. Het kunstwerk is in 1924 door de Stad Brugge aangekocht.
Lees minder

Meer over dit werk

Kenmerken
Kunstenaar / maker Louis Reckelbus VIAF RKD Wikidata
Type aquarel
Categorie schilderingen AAT
Materiaal
aquarelverf op papier
Afmetingen 92 x 110.5 cm
Locatie Depot
Objectnummer 0000.GRO0121.I
Beschrijving
Onderwerp stadsgezichten
Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.