Portret van David Herregouts

Public domain / CC-PDM

Datering

circa 1680

Periode

17de eeuw

Collectie

Musea Brugge
Oudere man, voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met de blik op de toeschouwer gericht. Zijn linkerarm leunt op een sokkel waarop een een stenen vaas versierd met mythologische taferelen is geplaatst. Zijn rechterhand rust op een tafel met een boek met tekeningen. Eén van de tekeningen toont figuren die lijken op deze op de stenen vaas…
Lees meer
Oudere man, voorgesteld tot aan het middel, in driekwartwending naar rechts, met de blik op de toeschouwer gericht. Zijn linkerarm leunt op een sokkel waarop een een stenen vaas versierd met mythologische taferelen is geplaatst. Zijn rechterhand rust op een tafel met een boek met tekeningen. Eén van de tekeningen toont figuren die lijken op deze op de stenen vaas. Achter de man staat een zuil, met links een doorkijk naar een landschap. Kostuum en haardracht zijn, net zoals de pendant 0000.GRO0075.I, te dateren rond 1680. Beide schilderijen zijn vermeld door P. Le Doulx in 1795, met de woorden 'De portretten van hem en van zijnen vader David Herregoudts zijn beiden te zien op de Konstkamer van de Academie van Brugge'. Toeschrijving en identificatie zijn sindsdien algemeen aanvaard. Het betreft hier dus de vader van de kunstenaar, die eveneens schilder was.
Lees minder

Meer over dit werk

Vlaamse Kunstcollectie - NL

Your browser doesn't meet the minimum requirements to view this website. The browsers below are compatible. If you do not have one of these browsers, click on the icon to download the preferred browser.