Skip Navigation Links

Mu.ZEE

Sinds 2017 woonde de directie van het museum Mu.ZEE in Oostende als waarnemer de directiecomités van de Vlaamse Kunstcollectie (VKC) bij. De VKC is zeer verheugd met het nieuws dat Mu.ZEE sinds eind november 2017 officieel is toegetreden tot het samenwerkingsverband. Het vervoegt daarmee het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, het Groeningemuseum (Musea Brugge) en het Museum voor Schone Kunsten in Gent.

Eerder al engageerde Mu.ZEE zich als één van de organiserende instellingen van de vierde Summer Course for the Study of the Arts in Flanders, meer bepaald voor de 4e editie rond kunst uit het fin de siècle die plaatsvindt van 24 juni t.e.m. 4 juli 2018.

Mu.ZEE is hét kunstmuseum aan zee voor Belgische kunst. Mu.ZEE creëert een actieve ruimte voor publiek en kunstenaars waar op een ongedwongen, vrije en creatieve manier met kunst kan omgegaan worden. Mu.ZEE herbergt een rijke collectie kunst ontstaan uit het samenvoegen van de collecties van het voormalige P.M.M.K. en het Museum voor Schone Kunsten. Zij vertelt verhalen met een unieke collectie moderne en hedendaagse Belgische kunst.

Sinds enige tijd is ook de directie van M – Museum Leuven als waarnemer aanwezig tijdens de directiecomités van de VKC. Het is de bedoeling dat ook M – Museum Leuven binnenkort officieel toetreedt tot de Vlaamse Kunstcollectie.

(Nieuwsbericht 13 februari 2018)

Onze website maakt gebruik van cookies om uw taalkeuze te registreren, de vlotte werking van onze website te garanderen en om anonieme statistieken bij te houden via Google Analytics.